Fosntreffet

Fosntreffet 2020

Fosntreffet er et årlig treff under Fosnstraumsbrua mellom Austrheim og Radøy. I år arrangeres treffet fra 30. april til 3. mai. Du kan se arrangementet på Facebook her!

Fosnstraumen er en veldig kraftig tidestrøm og en av fire ventiler for det stor saltvannsbassenget Lurefjorden. I skogen på Radøysiden har vi camp med telt og lavvo. Det går an å dregge opp med båt i vikene rundt campen. Det er bilvei ned til offentlig kai et par hundre meter unna campen, flott for lasting og lossing. Området rundt kaia er også fint for nybegynnere i fridykking.

De som vil jakte fisk eller spektakulære undervannsopplevelser kan svømme ut fra campen og dykke rett i strømmen eller nærliggende bakevjer hvor strømmen er roligere. Her står det store pale- og sildestimer i sommerhalvåret, med beitende storfisk under: lyr, torsk og breiflabb, og en og annen steinbit og flyndre.

Fosntreffet er vanligvis i mai eller senest månedsskiftet mai/juni. Se bilder fra tidligere treff her. Krav for å få delta på treffet er at man har CMAS eller NUJ fridykkersertifikat (ikke krav til antall stjerner).

Velkommen til sesong-kickoff i Fosnstraumen!