Fosntreffet

Fosntreffet 2020 avlyst pga korona

Fosntreffet er et årlig treff under Fosnstraumsbrua mellom Austrheim og Radøy. Årets treff er dessverre avlyst pga korona-situasjonen og tilhørende retningslinjer fra myndighetene.

Fosnstraumen er en veldig kraftig tidestrøm og en av fire ventiler for det stor saltvannsbassenget Lurefjorden. I skogen på Radøysiden har vi camp med telt og lavvo. Det går an å dregge opp med båt i vikene rundt campen. Det er bilvei ned til offentlig kai et par hundre meter unna campen, flott for lasting og lossing. Området rundt kaia er også fint for nybegynnere i fridykking.

De som vil jakte fisk eller spektakulære undervannsopplevelser kan svømme ut fra campen og dykke rett i strømmen eller nærliggende bakevjer hvor strømmen er roligere. Her står det store pale- og sildestimer i sommerhalvåret, med beitende storfisk under: lyr, torsk og breiflabb, og en og annen steinbit og flyndre.

Fosntreffet er vanligvis i mai eller senest månedsskiftet mai/juni. Se bilder fra tidligere treff her. Krav for å få delta på treffet er at man har CMAS eller NUJ fridykkersertifikat (ikke krav til antall stjerner).

Velkommen til sesong-kickoff i Fosnstraumen!